Alionka’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

“Fulger”- 16 ani în serviciul ordinii de drept

Posted by alionka pe decembrie 6, 2007

Petrecerea consacrată serbăriiPe  5 decembrie 2007, angajaţii Brigăzii de poliţie cu destinaţie specială “Fulger” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne sărbătoresc cea de-a 16-a aniversare de la fondarea acestei subdiviziuni.

Formată în baza Hotărîrii Guvernului Republicii Moldova nr. 677-4 din 05.12.1991, Brigada de poliţie cu destinaţie specială “Fulger”, reprezintă o unitate structurală de front a MAI. Prin statutul său, această subdiviziune are drept scop asigurarea legalităţii şi ordinii de drept pe întreg teritoriul Republicii Moldova, respingerea atacurilor criminale, asigurarea ordinii şi liniştii publice la diferite manifestări publice.

Inmînarea diplomelor de merit!


Efectivul “Fulger”-ului se află în permanenţă în avangarda luptei cu criminalitatea şi pe parcursul activităţii sale a demonstrat că în momentele de grea cumpănă, angajaţii şi-au onorat cu sfiţenie datoria de apărători ai Patriei.

Şi astăzi faptele poliţiştilor BPDS “Fulger” sunt înalt apreciate atât de conducerea Ministerului Afacerilor Interne cât şi de conducerea de vârf a ţării.

Dimineaţa zilei de 5 decembrie a debutat cu depunerea jerbelor de flori la Complexul Memorial al BPDS “Fulger” edificat în cinstea poliţiştilor căzuţi la datorie. După aceasta, efectivul brigăzii s-a aliniat pentru ceremonia festivă şi pentru întâlnirea oaspeţilor de onoare.

Cu prilejul aniversării, BPDS “Fulger” a fost onorată cu prezenţa ministrului afacerilor interne, dl Gheorghe Papuc, factori de decizie din cadrul MAI precum şi foşti comandanţi, veterani şi pensionari ai brigăzii.

În alocuţiunea rostită cu această ocazie, ministrul a specificat că, mai bine de un deceniu această subdiviziune şi-a exercitat impecabil funcţia de apărători ai ordinii de drept, securităţii şi legalităţii, contribuind la consolidarea independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a ţării, afirmându-se ca una dintre cele mai principale forţe ale MAI.

Domnia sa a felicitat cordial efectivul, urându-le perseverenţă şi profesionalism în activitatea cotidiană, totodată aducând sincere şi calde mulţumiri celor care au stat la baza formării BPDS “Fulger”.

La rândul său, comandantul acestei subdiviziuni, Grigore Cojocaru a dat citire ordenelor cu privire la conferirea distincţiilor şi insignelor MAI unor colaboratori ai Brigăzii – Ordinul “Crucea pentru merit”, “Pentru merite deosebite”, insigna “Vulturul de aur”, “Colaborator eminent” şi “Poliţist fruntaş”. Totodată Brigada a primit cadou din partea ministerului două autoturisme de model “Dacia Logan”.

De asemenea, cu prilejul sărbătorii, poliţiştii cu stagiu respectabil în serviciu au primit cadouri de preţ.. Premii băneşti au fost acordate familiilor celor care au decedat în exerciţiul funcţiunii şi invalizilor de război.

Ceremonia a luat sfârşit sub acordurile formaţiei “Fulger”.

Lasă un comentariu