Alionka’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

„Reduce din viteză, viaţa are prioritate!”

Posted by alionka pe decembrie 3, 2007

Neatenţia şoferilor,provoacă moarte!Potrivit ultemelor date oficiale, în Moldova de la începutul anului curent au fost înregistrate 2129 de accidente rutiere. Lipsa respectului reciproc a participanţilor la trafic, neatenţia, lipsa „ZEBRELOR” şi necalificarea şoferilor sunt principale cauze a producerei acestora.
„Patru răniţi grav,în două accidente”, „Morţi pe şosele”, „7 tineri şi-au pierdut viata intr-un accedent rutier”,”O tînără a fist lovita la trecerea de pietoni…” aşa se încep stirile în ultimul timp, şi nimeni nu-şi pune întrebarea:”De ce?”.
Oare,aşa indiferenţi am ajuns noi să fim, încît viteza şi „cumpărarea permisurilor” a devenit a fi mai prioritare decît viaţa.
Şef Direcţie Generală Ordine Publică, MAI, Mihai Cebotaru a declarat, că:„Odată cu apariţia automobilului au apărut şi victemele acestuia, pentru ca numărul accidentelor rutiere să atingă astăzi proporţii alarmante. Una din principalele cauze fiind neinstruirea calificată a viitorilor şoferi, unica şi cea mai potrivită soluţie este mărirea perioadei de studii de la trei luni la şase, şi întroducerea unui examen adougător care va constetui o testare psihologica”.
Pe 17 noembrie a avut loc mers funebru în centrul capitalei în memoria celor decedati în accedetele ruiere. La care au participat zeci de automobile impodobite cu baloane negre care excortau, o ambulanţă şi două maşini grav avariate în urma unui accident, de la Sediul Central al Politiei Rutiere pînă în Piaţa Marei Adunări. Care a devenit loc de comemorare a victemelor accedentelor rutiere, unde au fost aprinse 389 lumînări în memoria persoanelor ce au decedat în acest an.
La piaţă au venit şi persoanele a le caror membri de familie au avut de suferi în urma accidentelor rutiere.
Tatiana Muhai, participantă la acţiune care anul acesta şi-a pierdut tatăl într-un accident rutier, este de părerea că organizarea unei asemenea întruniri poate schimba atitudinea oamenilor faţă de securitatea traficul rutier.
Acţiunea a fost organizată de Asociatia automobiliştilor şi Ministerul Afacerilor Interne cu ocazia Zilei Internaţionale de comemorare a victemelor accidentelor rutiere.
Conform datelor oficiale, anual în lume mor peste un milion de persoane în accidente rutiere, dar alte 35 de milioane sunt ranite.În Moldova anul acesta în accedente rutiere au decedat 389 de persoane, iar alte 2700 au fost rănite.
Aceste cifre înfricuşetoare pot fi reduse, doar dacă fiecare, indiferent şofer sau pieton, va conştientiza că securitatea la trafic depinde doar de noi !!!

Lasă un comentariu